Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
25.08.2020

Прокуратура вимагає усунути порушення вимог законодавства при утриманні засуджених і ув’язнених в установах виконання покарань та слідчому ізоляторі (ФОТО)

                           

З метою вжиття заходів, спрямованих на забезпечення належних умов утримання засуджених і ув’язнених в установах виконання покарань і слідчому ізоляторі регіону, прокуратурою Миколаївської області із залученням спеціалістів державного контролю та медичних фахівців, проведено комплексні перевірки щодо додержання вимог законодавства України у діяльності державних установ «Арбузинська виправна колонія № 83», «Вознесенська виправна колонія № 72», «Снігурівська виправна колонія № 5», «Казанківська виправна колонія № 93», «Новобузький виправний центр № 103» та «Миколаївський слідчий ізолятор».

Виявлені порушення вимог чинного законодавства стосувалися в основному режиму тримання, медико – санітарного та матеріально – побутового забезпечення в’язнів.

Зокрема, через недостатнє перекриття каналів надходження до охоронюваної зони заборонених предметів протягом поточного року, безпосередньо у режимній зоні установ виявлено і вилучено 402 мобільні телефони, 59 сім – карт мобільного зв’язку, 322 колюче-ріжучих предмети,     понад 800 л спиртовмісних речовин та наркотичні засоби.

Більшість камер мають незадовільний санітарно-технічний стан, не організовано відповідне водозабезпечення в’язнів,  не забезпечено належне медичне та матеріально-побутове обслуговування.

У ході перевірок особливу увагу керівників установ виконання покарань та установи попереднього ув’язнення звернуто на необхідність неухильного забезпечення прав в’язнів, недопущення фактів катувань, нелюдського чи такого, що принижує їх гідність, поводження з ними.
Усього за результатами проведених перевірок керівникам установ виконання покарань та начальнику філії державної установи «Центр охорони здоров’я Державної кримінально-виконавчої служби України» в Миколаївській області органами прокуратури області внесено 8 документів прокурорського реагування, які перебувають на розгляді.  

Нагадуємо, що з метою своєчасного реагування на порушення прав затриманих, засуджених чи ув'язнених у прокуратурі Миколаївської області діє «гаряча лінія». Усі суб’єкти, інтереси чи права яких порушено службовими особами правоохоронних органів під час затримання, ув’язнення чи відбування покарання, мають можливість звернутися за номерами телефонів  (0512) 47-25-34 або 47-25-68 та на електронну пошту [email protected].

Прес-служба прокуратури Миколаївської області
    

кількість переглядів: 1614