Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
26.08.2020

Прокуратура вимагає визнати протиправним і скасувати рішення про затвердження Генплану та Плану зонування смт Криве Озеро

                              

За позовом Первомайської місцевої прокуратури Миколаївським окружним адміністративним судом відкрито провадження у справі про визнання протиправним та скасування рішення Кривоозерської селищної ради від 01.03.2019 № 15, яким затверджено Генеральний план смт Криве Озеро «Оновлення з розширенням меж населеного пункту» та План зонування смт Криве Озеро.

Підставою для пред’явлення позову слугували факти недотримання Кривоозерською селищною радою встановленої законом процедури розроблення та погодження містобудівної документації, а саме не отримано звіт про стратегічну екологічну оцінку, відсутні погодження меж території населеного із суміжними землекористувачами.

Крім того, оскаржуваним рішенням ради фактично змінено функціональне використання певних територій смт. Криве Озеро, що створювало передумови для незаконної забудови зелених зон міста та їх відчуження у власність фізичних і юридичних осіб для комерційної забудови. 

Прес-служба прокуратури Миколаївської області

кількість переглядів: 1411