Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
02.09.2020

Суд касаційної інстанції підтвердив законність вимог прокуратури щодо повернення навчальному закладу понад 200 га землі

                             

Органи прокуратури області продовжують відстоювати інтереси держави у сфері земельних правовідносин та принципово реагують на факти незаконного використання землі державної форми власності, укладення навчальними закладами удаваних правочинів з приватними товариствами, на підставі яких останнім у користування передаються земельні ділянки для здійснення товарного сільгоспвиробництва, а не використання з навчально – виховною метою.

Зокрема, рішенням Господарського суду Миколаївської області задоволено позов Миколаївської місцевої прокуратури № 2, пред’явлений в інтересах держави до однієї з шкіл Вітовського району та суб’єкта господарювання про визнання недійсним договору про сумісну діяльність і додаткової угоди до нього, зобов’язання повернути земельну ділянку площею понад 200 га вартістю 5,2 млн. грн.

Не погодившись з рішеннями суду першої та апеляційної інстанцій, суб’єкт господарювання оскаржив їх до Касаційного господарського суду у складі Верховного Суду, за наслідками розгляду яких касаційну скаргу відповідача залишено без задоволення, а судові рішення про задоволення позовних вимог прокурора – без змін.

Прес-служба прокуратури Миколаївської області

кількість переглядів: 1438