Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
04.09.2020

Суд апеляційної інстанції підтвердив законність вимог прокуратури щодо 7 років позбавлення волі за вчинення розпусних дій стосовно своєї 11-річної доньки

                            

3 вересня 2020 року Миколаївський апеляційний суд підтримав позицію прокуратури та залишив у силі вирок Заводського районного суду м. Миколаєва, яким 44-річного місцевого мешканця визнано винним у вчиненні розпусних дій щодо малолітньої особи (ч.2 ст.156 КК України), умисному знищенні та пошкодженні майна, шляхом підпалу (ч.2 ст.194 КК України) та за сукупністю злочинів призначено покарання у вигляді 7 років позбавлення волі.

У ході судових засідань встановлено, що у серпні 2017 року обвинувачений, перебуваючи у гаражі на території домоволодіння, належного його тещі, вчинив розпусні дії стосовно своєї 11-річної доньки, після чого умисно пошкодив та частково знищив, шляхом підпалу, вказане вище майно.

Намагаючись уникнути справедливого покарання та не визнаючи вини у скоєнні інкримінованих йому злочинів, обвинувачений у судовому засіданні виклав свою версію подій, посилаючись на те, що він лише здійснював медичні маніпуляції щодо дитини та жодних розпусних дій не вчиняв. Водночас, за принципової позиції прокурора у судовому засіданні доведено висунуте зловмиснику обвинувачення.

Не погоджуючись з рішенням суду першої інстанції, обвинувачений оскаржив вирок суду першої інстанції до апеляційного суду через невідповідність висновків суду фактичним обставинам справи, невідповідність призначеного покарання тяжкості злочину і особі обвинуваченого.

Миколаївський апеляційний суд, погодившись із доводами прокурора, відхилив апеляційні скарги обвинуваченого та його захисника, залишивши вирок суду першої інстанції без змін.

Прес-служба прокуратури Миколаївської області
 

кількість переглядів: 1429