Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
07.09.2020

Захист інтересів територіальної громади органами місцевого самоврядування у зоні постійної уваги прокуратури

                      

Господарський суд м. Києва задовольнив позов Миколаївської місцевої прокуратури № 1 про стягнення з товариства до бюджету майже 4 млн грн заборгованості за користування земельною ділянкою в центрі міста Миколаєва без оформлення відповідних правовстановлюючих документів.

Прокуратурою встановлено, що суб’єкт господарювання, після придбання об’єктів нерухомості у грудні 2016 року,  упродовж двох років постійно користувався земельною ділянкою площею близько  58 тис квм, розташованою під зазначеними будівлями, не уклавши, всупереч вимог законодавства, договору оренди землі з Миколаївською міською радою.

Таким чином, унаслідок невжиття заходів до оформлення договірних відносин з органом місцевого самоврядування з боку товариства та неналежного здійснення контролю за використанням майна комунальної власності з боку міської ради, товариство не сплачувало жодної копійки до бюджету міста Миколаєва за використання спірної земельної ділянки.           

    
При цьому, Миколаївською міською радою, як власником майна, належних заходів до захисту інтересів територіальної громади в судовому порядку не вжито, у зв’язку з чим, прокуратура звернулась до господарського суду з позовом про стягнення з підприємства до місцевого бюджету заборгованості за фактичне  користування земельною ділянкою.

За інформацією Миколаївської місцевої прокуратури № 1

кількість переглядів: 1504