Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
09.09.2020

Прокуратура в черговий раз довела незаконність надання у приватну власність земельної ділянки у мікрорайоні «Леваневців»

                             

Заводським районним судом м. Миколаєва задоволено позов Миколаївської місцевої прокуратури № 1 в інтересах держави про повернення на користь територіальної громади земельної ділянки площею 990 кв м вартістю 1,6 млн грн  у мікрорайоні «Леваневців» міста Миколаєва в межах прибережної захисної смуги Бузького лиману.

Установлено, що рішенням Миколаївської міської ради земельну ділянку незаконно передано у власність громадянці для будівництва та подальшого обслуговування житлового будинку.

Водночас, згідно з генеральним планом  міста, вказана ділянка  перебуває у зеленій зоні загального користування та відноситься до зони перспективного туристично-рекреаційної комплексу.

Ураховуючи численні порушення вимог земельного, водного, містобудівного законодавства при відведенні  земельної ділянки у приватну власність, прокурором заявлено позовну заяву, за результатом розгляду якої незаконне рішення міської ради скасовано та зобов’язано повернути зазначену землю до комунальної власності.

За інформацією Миколаївської місцевої прокуратури № 1

кількість переглядів: 1567