Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
17.09.2020

Прокуратура домоглась стягнення шкоди, завданої державі незаконною порубкою дерев

                              

Первомайською місцевою прокуратурою в ході вивчення стану законності в сфері охорони навколишнього природного середовища та повноти вжитих уповноваженим органом державного контролю заходів до захисту інтересів держави встановлено, що жителем смт Арбузинка  у 2018 році здійснено незаконну вирубку дерев дуба у полезахисній смузі на території Арбузинської селищної ради.

При цьому, у добровільному порядку суму нарахованих Державною екологічною інспекцією у Миколаївській області збитків, завданих навколишньому середовищу, громадянином не сплачено.

Водночас, посадовими особами органу контролю  протягом більше двох років  заходів до стягнення збитків, завданих державі внаслідок незаконної порубки лісу,  самостійно  не вжито.

В Україні деревина дуба, який є сакральним символом життя, гордості й сили, відноситься до цінних порід. Дуби  використовують як у будівництві, так і у виробництві меблів, музичних інструментів, харчовій промисловості і медицині. Безконтрольне їх знищення шкодить як навколишньому природному середовищу, так і  естетичним інтересам місцевих мешканців.

Ураховуючи бездіяльність уповноваженого державою органу виконавчої влади,  прокурор звернувся до суду з відповідним позовом про стягнення шкоди у значному розмірі, заподіяної навколишньому природному середовищу.

Рішенням Арбузинського районного суду  від 27.08.2020 позов прокурора задоволено в повному обсязі.
    
За інформацією Первомайської місцевої прокуратури

кількість переглядів: 1486