Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
28.09.2020

Завдяки реагуванню прокуратури державі повернуто сільськогосподарські землі вартістю майже 7 млн грн

                                   

Реагування органів прокуратури Миколаївської області на протиправне розпорядження земельними ресурсами області та їх незаконне використання забезпечило повернення державі земельних ділянок сільськогосподарського призначення загальною площею 247,1 га вартістю майже 7 млн. грн.

Встановлено, що одним з психоневрологічних інтернатів області укладено з приватним підприємством договір про здійснення спільної діяльності з обробітку земель сільськогосподарського призначення, фактично незаконно передавши такі земельні ділянки в оренду.

Незважаючи на те, що інтернат мав використовувати земельні ділянки сільськогосподарського призначення виключно для підсобного господарства, у порушення вимог законодавства, за відсутності повноважень, останнім передано їх підприємству, допустивши тим самим можливість використання в комерційних цілях. Таку протиправну передачу землі сторони намагались приховати укладенням договору про спільний обробіток земель, який за своєю юридичною природою є договором оренди і має укладатись відповідно до приписів земельного законодавства, зокрема за результатами проведення земельних торгів.

Вказане стало підставою для звернення Баштанською місцевою прокуратурою до господарського суду області з позовною заявою про визнання недійсним договору та повернення земельної ділянки у розпорядження держави.

Під час розгляду позову прокурора судом, підприємство, розуміючи протиправність своїх дій з використання землі, самостійно повернуло її державі.

Прес-служба Миколаївської обласної прокуратури

кількість переглядів: 1253