Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
30.09.2020

Судитимуть керівника підприємства за привласнення бюджетних коштів в сумі 54 тис грн

                           

Миколаївською обласною прокуратурою затверджено та направлено до суду для розгляду по суті обвинувальний акт стосовно директора товариства з обмеженою відповідальністю, яка  привласнила бюджетні кошти в сумі 54 тис. грн.

За даними слідства, у 2018 році Товариством та  Комунальним виробничим підприємством по організації харчування у навчальних закладах укладено договір про надання інформаційно-консультативних послуг стосовно державних закупівель.  

Так, вказана особа, з метою заволодіння бюджетними коштами, зловживаючи службовим становищем, за попередньою змовою з керівником КВП склала та підписала акти надання послуг, до яких внесла завідомо неправдиві відомості про вартість наданих послуг на суму 54 тис грн, які фактично виконані не були.  На підставі цих документів замовником робіт на рахунок підприємства перераховано грошові кошти.

Її дії кваліфіковано за ч. 3 ст. 191 (привласнення майна шляхом зловживання службовим становищем) та ч. 1 ст. 366 (службове підроблення) КК України.

У разі доведення вини директору підприємства загрожує від 3 до 8 років ув'язнення з трирічним позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю.

Прес-служба Миколаївської обласної прокуратури

кількість переглядів: 1644