Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
30.09.2020

Суд апеляційної інстанції підтвердив законність вимог прокуратури щодо 5 років позбавлення волі за вчинення замаху на знищення майна фермера

                              

24 вересня 2020 року Херсонський апеляційний суд підтримав позицію Вознесенської місцевої прокуратури та скасував вирок Вознесенського міськрайонного суду, яким 59-річного місцевого мешканця визнано винним у вчиненні закінченого замаху на умисне знищення та пошкодження майна, шляхом підпалу  (ч. 3 ст. 27, ч. 2 ст. 15, ч. 2 ст. 194 КК України), та призначено покарання у вигляді 5 років позбавлення волі з іспитовим строком 3 роки.

У ході судових засідань встановлено, що у вересні 2018 року обвинувачений, з метою залякування фермерів с. Актове Вознесенського району Миколаївської області, спільно з трьома особами, виступаючи в ролі організатора злочину, жбурнули на територію домоволодіння фермера п’ять заздалегідь заготовлених скляних пляшок із запальною сумішшю, внаслідок чого відбулось загорання на території подвір’я.

Намагаючись уникнути справедливого покарання та не визнаючи вини у скоєнні інкримінованого йому злочину, обвинувачений у судовому засіданні виклав свою версію подій, пояснюючи, що наміру на знищення майна не мав та ніяких дій не вчиняв. Водночас, за принципової позиції прокурора у судовому засіданні доведено висунуте зловмиснику обвинувачення.

Не погоджуючись з рішенням суду першої інстанції, обвинувачений оскаржив вирок суду першої інстанції до апеляційного суду через невідповідність висновків суду фактичним обставинам справи. В свою чергу прокурором оскаржено вирок суду першої інстанції через невідповідність призначеного покарання тяжкості злочину і особі обвинуваченого.

Херсонський апеляційний суд, погодившись із доводами прокурора, відхилив апеляційні скарги обвинуваченого та його захисника, скасувавши вирок в частині призначеного обвинуваченому покарання, призначивши останньому реальне покарання у виді п’яти років позбавлення волі.

За інформацією Вознесенської місцевої прокуратури

кількість переглядів: 2079