Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
07.10.2020

Прокуратура вимагає повернути державі землі лісового фонду, розташовані в курортній зоні «Рибаківка», вартістю майже 90 млн грн

                           

Миколаївською обласною прокуратурою вкотре відреаговано на порушення вимог законодавства щодо незаконного відведення посадовими особами органів виконавчої влади  земель державного лісового фонду загальною площею 9,5 га вартістю майже 90 млн. грн., розташованих в межах курортної зони «Рибаківка».

Зокрема, прийнятими упродовж 2006-2007 років з перевищенням повноважень Миколаївською облдержадміністрацією та Березанською райдержадміністрацією розпорядженнями надано в оренду та у подальшому продано у приватну власність суб’єкту господарювання дві земельні ділянки для забудови комерційними об’єктами.

Зазначені ділянки належать до земель державного лісового фонду та перебувають у постійному користуванні ДП «Очаківське лісомисливське господарство», котрим згода на їх вилучення не надавалась.

З огляду на викладене, обласна прокуратура за дорученням Офісу Генерального прокурора звернулась до суду з позовом в інтересах держави в особі Кабінету Міністрів України про скасування незаконних розпоряджень органів виконавчої влади, визнання недійсними договорів купівлі-продажу, державного акту та свідоцтв про право власності, а також повернення ділянок у власність держави.

Розгляд позову триває.

Прес-служба Миколаївської обласної прокуратури

кількість переглядів: 1666