Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
13.10.2020

Прокуратура стала на заваді незаконній передачі в оренду державної землі вартістю близько 1 млн грн під виглядом спільної діяльності

                       

Господарським судом Миколаївської області задоволено позовні вимоги прокурора про визнання недійсним договору про спільний обробіток земельної ділянки площею 32,8 га вартістю майже 1 млн грн, розташованої у Арбузинському районі, із зобов’язанням повернути її у розпорядження держави.

Встановлено, що одна з державних установ, поза межами наданих законом повноважень, під виглядом договору про спільний обробіток земельної ділянки фактично передала товариству в оренду землю для вирощування товарної сільськогосподарської продукції.

Не зважаючи на відсутність згоди на передачу спірної земельної ділянки у користування від Головного управління Держгеокадастру у Миколаївській області, а також на те, що передача в оренду таких ділянок може відбуватись лише за наслідками проведення земельних торгів, з метою отримання максимальної економічної вигоди для держави, державна установа самовільно передала спірну ділянку для використання  товариством під виглядом спільної діяльності.

Ураховуючи бездіяльність уповноваженого органу державної влади щодо захисту інтересів держави, з відповідним позовом про визнання зазначеного договору недійсним та повернення земельної ділянки у розпорядження держави звернувся прокурор.

Крім того, завдяки наполегливій позиції прокурора, товариство під час судового розгляду земельну ділянку добровільно повернуло державі.   

Прес-служба Миколаївської обласної прокуратури

кількість переглядів: 1478