Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
05.11.2020

Завершено розслідування стосовно злочинної групи, яка виготовляла та збувала амфетамін на території Миколаєва

                          

За процесуального керівництва Миколаївської обласної прокуратури, оперативного супроводження Управління стратегічних розслідувань в Миколаївській області ДСР Нацполіції України, слідчими слідчого управління ГУ Нацполіції в Миколаївській області завершено досудове розслідування у кримінальному провадженні щодо трьох членів організованої групи, які вчинили ряд тяжких та особливо тяжких кримінальних правопорушень, пов’язаних із незаконним виготовленням, зберіганням та збутом психотропної речовини – амфетаміну (ч.ч. 1, 3 ст. 307 КК України).

За даними слідства, раніше неодноразово судимий 33-річний місцевий мешканець створив злочинну групу, до складу якої залучив двох знайомих осіб, у тому числі 60 річного громадянина Російської Федерації.

Вказані особи виготовляли амфетамін за місцем проживання одного зі зловмисників у спеціально обладнаному підсобному приміщені, а зберігали її у гаражі одного із автогаражних кооперативів міста Миколаєва. Виготовлену речовину реалізовували серед близького оточення.

Під час проведення ряду санкціонованих обшуків за місцями проживання фігурантів та гаражному приміщенні правоохоронці вилучили фасований амфетамін загальною вагою 75 г, інгредієнти для його виготовлення та ваги.

Після перекладу кримінального провадження, обвинувального акту та реєстру матеріалів досудового розслідування на російську мову, прокуратурою області 30.10.2020 обвинувальний акт стосовно членів організованої групи направлено до Заводського районного суду міста Миколаєва для розгляду по суті.

Підготовче судове засідання у вказаному провадженні проведено 03.11.2020, за результатами якого судом прийнято рішення про призначення судового розгляду на підставі обвинувального акту та за клопотанням прокурора стосовно усіх обвинувачених продовжено дію запобіжних заходів у вигляді тримання під вартою на 60 діб.

У разі доведення вини вказаним особам загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 12 років з конфіскацією майна.

Прес-служба Миколаївської обласної прокуратури

кількість переглядів: 2036