Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
19.11.2020

Прокуратура вимагає стягнути з підприємства до міського бюджету 164 тис грн

                    

Миколаївська місцева прокуратура № 1 звернулася до Господарського суду області з позовом про стягнення з товариства не сплачених коштів пайової участі у розвитку інфраструктури міста Миколаєва в сумі 164 тис. грн.

Прокуратура встановила, що підприємство, після завершення будівництва багатоквартирного житлового будинку в Заводському районі міста Миколаєва, порушило вимоги Закону України «Про регулювання містобудівної діяльності», та не звернулося до міської ради у встановленому законом порядку та строки задля укладення договору пайової участі у розвитку інфраструктури міста та сплати відповідних коштів до місцевого бюджету.

Зокрема, пайова участь полягає у перерахуванні забудовником до відповідного місцевого бюджету коштів для створення і розвитку соціальної та інженерно-транспортної інфраструктури, які використовуються у подальшому з метою фінансування видатків бюджету розвитку, а саме капітального ремонту житлового фонду соціального призначення. При цьому, такі кошти мають бути сплачені не як податок або інший обов’язковий платіж, а на підставі відповідного договору, який з вини забудовника не був укладений.

Унаслідок таких дій місцевий бюджет фактично недоотримав кошти в сумі 164 тис грн., однак з метою захисту інтересів територіальної громади належних заходів органом місцевого самоврядування не вжито, у зв’язку з чим до суду звернувся прокурор. Позов перебуває на розгляді.

За інформацією Миколаївської місцевої прокуратури № 1
кількість переглядів: 1381