Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
20.11.2020

У Первомайську викрито групу інтернет-шахраїв, які ошукали 50 громадян на понад півмільйона гривень (ФОТО)

                  

У п’ятницю, 20 листопада, за процесуального керівництва Первомайської місцевої прокуратури, співробітники відділу протидії кіберзлочинам у Миколаївській області спільно зі слідчими Первомайського відділу поліції задокументовано протиправну діяльність групи ынтернет- шахраїв, які ошукали  50 громадян на понад півмільйона гривень.

За версією слідства, чотири жителя м. Первомайськ,  віком від 20 до 40 років, розміщували на  інтернет-майданчиках оголошення про продаж товарів по заниженим цінам, яких не мали в наявності. Для пошуку потерпілих та обману створювали фейкові акаунти. З метою конспірування використовували банківські картки, оформлені на підставних осіб.

В результаті таких дій зловмисники заволодівали коштами довірливих громадян із різних регіонів України, які ті надсилали у якості оплати замовлень.

Жертвами шахраїв стали щонайменше 50 громадян. Загальна сума завданих громадянам збитків становить 500 тисяч гривень.

 

 

 

 

 

 

 

 

У ході проведення ряду обшуків за місцями мешкання зловмисників вилучено мобільні телефони та комп’ютерну техніку, на яких встановлена наявність облікових записів, а також банківські картки, сім-картки зловмисників.

Вирішується питання щодо повідомлення особам про підозру у вчиненні злочинів, передбачених ч. 2 ст. 190 КК України (шахрайство, вчинене за попередньою змовою групою осіб) та обрання запобіжного заходу.

Розслідування триває. Вживаються заходи зі встановлення інших потерпілих.

За інформацією Первомайської місцевої прокуратури

кількість переглядів: 1326