Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
24.11.2020

Завдяки прокуратурі у власність держави буде повернуто 24 га пасовищ

                     

Рішенням Врадіївського районного суду задоволено позовні вимоги Первомайської місцевої прокуратури про розірвання договору оренди землі, укладеного між Головним управлінням Держгеокадастру в області та  громадянином,  повернення державі земельної ділянки площею 24 га вартістю  1,3 млн грн, розташовану в межах території Врадіївської селищної ради.

Прокурором доведено у суді, що фізична особа – орендар у порушення вимог Земельного кодексу України та умов договору оренди землі, упродовж 2017-2019 років використовував земельну ділянку не за цільовим призначенням, за що   неодноразово притягувався до адміністративної відповідальності посадовими особами Головного управління Держгеокадастру в області.
 
Користуючись фактичною бездією власника землі та органу контролю по припиненню договору оренди, фізична особа продовжувала використання орендованої земельної ділянки  не за цільовим призначенням, з порушенням умов вказаного договору, отримуючи внаслідок таких дій надприбутки.

Реагуючи на порушення, з метою захисту інтересів держави місцева прокуратура звернулась до суду з відповідним позовом, який було задоволено.

Наразі вживаються заходи до реального виконання судового рішення.

За інформацією Первомайської місцевої прокуратури
кількість переглядів: 1579