Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
27.11.2020

Керівник Миколаївської обласної прокуратури обговорив з регіональним представником Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини співпрацю у сфері захисту прав і свобод людини в місцях несвободи (ФОТО)

                         

Сьогодні, 27 листопада, у рамках реалізації Меморандуму про співпрацю між Уповноваженим Верховної Ради України з прав людини та Офісом Генерального прокурора, керівник Миколаївської обласної прокуратури Денис Фальченко зустрівся  з регіональним представником Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини у Миколаївській області Світланою Одінцовою щодо співпраці у сфері захисту прав і свобод людини у місцях несвободи.

У робочій зустрічі взяли участь заступник керівника Миколаївської обласної прокуратури Денис Ільченко та прокурор відділу нагляду за додержанням законів  при виконанні судових рішень у кримінальних провадженнях, інших заходів примусового характеру у місцях несвободи, а також пробації Олеся Осипенко.

Під час заходу обговорено співпрацю, спрямовану на запобігання вчиненню та припинення порушень прав і свобод людини в діяльності правоохоронних органів, запобігання катуванням у місцях несвободи. Розглянуто проблематику, яка існує та яка виявлялась під час візитів у місця несводоби Миколаївщини.  

Цьогоріч за результатами наглядових заходів на цьому напрямі прокурорами внесено понад 140 документів реагування, до відповідальності притягнуто близько 200 працівників кримінально-виконавчої служби, органів національної поліції та інших посадових осіб.

Відповідні заходи реагування вживались і за результатами моніторингових візитів представників Омбудсмана.

За результатами зустрічі учасниками  узгоджено спільний план заходів щодо дотримання  прав осіб у місцях несвободи в Миколаївській області.

Прес-служба Миколаївської обласної прокуратури

кількість переглядів: 1607