Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
09.12.2020

За принципового реагування прокуратури скасовано умовний термін відбування покарання наркоторговцю

                         

Вироком Херсонського апеляційного суду від 03.12.2020 задоволено апеляційну скаргу керівника Миколаївської обласної прокуратури на  вирок Корабельного районного суду  міста Миколаєва, яким 50-річного жителя Миколаєва засуджено за низку епізодів збуту особливо небезпечного наркотичного засобу – опію ацетильованого, до 5 років позбавлення волі без конфіскації майна зі звільненням від відбування покарання на підставі ст. 75 КК України.

Суд апеляційної інстанції, погодившись із доводами прокурора про безпідставність призначення покарання нижче нижньої межі санкції ч. 2 ст. 307 КК України та необґрунтованість звільнення обвинуваченого від відбування призначеного покарання, постановив новий вирок, яким призначив за вказаний злочин покарання у виді 6 років позбавлення волі з конфіскацією 12 належного йому на праві власності майна.

Окрім іншого, колегія суддів зазначила, що поширення наркоманії та зростання злочинності, пов’язаної із незаконним обігом наркотичних речовин, набувають все більших масштабів та стають серйозним соціальним чинником, який негативно впливає на життя, здоров’я та благополуччя людей та суспільства в цілому, а отже злочини у сфері незаконного обігу наркотичних засобів становлять підвищену суспільну небезпеку.

Зазначеної позиції дотримується і обласна прокуратура, якою забезпечується принципове реагування щодо забезпечення невідворотності покарання та його відповідності загальним засадам призначення покарання.

Прес-служба Миколаївської обласної прокуратури

кількість переглядів: 1296