Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
10.12.2020

За позовом прокуратури до бюджету м. Очакова стягнуто 225 тис грн за незаконне використання землі

                          

Господарським судом Миколаївської області 08.12.2020 задоволено позовну заяву заступника керівника Миколаївської місцевої прокуратури №1 в інтересах держави в особі Очаківської міської ради про стягнення з одного з місцевого підприємця коштів у сумі 225 тис. грн. за незаконне використання земельної ділянки у м. Очаків.

Прокуратурою встановлено, що підприємець упродовж тривалого періоду часу постійно користується земельною ділянкою площею 0,5 га на підставі договору оренди, строк дії якого закінчився у 2016 році.  

На вказаній земельній ділянці знаходяться належні йому на праві приватної власності автостоянка з адміністративно-службовою будівлею та самочинно збудована двоповерхова будівля невизначеного призначення, які використовуються у його господарській діяльності.
 
Враховуючи, що підприємцем, починаючи з 2016 року земельна ділянка використовувалась без правовстановлюючих документів та безкоштовно, завдяки прокурору, судом прийнято законне та обґрунтоване рішення про стягнення 225 тис. грн., коштів за незаконне  використання  землі.  

Слід зазначити, що раніше прокурором вжито заходів до знесення самочинно збудованої двоповерхової будівлі розташованої на спірній земельній ділянці у судовому порядку. Позов прокурора задоволено, рішення суду набрало законної сили та перебуває на примусовому виконанні.    

За інформацією Миколаївської місцевої прокуратури № 1
кількість переглядів: 1587