Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
11.12.2020

За позовом прокуратури суд зобов’язав орган місцевого самоврядування забезпечити належне утримання ігрових дитячих майданчиків

                    

Миколаївським окружним адміністративним судом задоволено позов Первомайської місцевої прокуратури про визнання бездіяльності Братської селищної ради протиправною та зобов’язання вчинити певні дії.

Позов направлено до суду у зв’язку з виявленням на території смт Братське трьох дитячих майданчиків, які експлуатуються без визначення відповідальних за стан їх утримання осіб та за відсутності необхідних дозвільних документів, зокрема планів інвентаризації та паспортизації.

Розміщення на території населеного пункту таких видів об’єктів благоустрою без визначення конкретних осіб (власників чи утримувачів), відповідальних за їх паспортизацію, інвентаризацію та утримання створює небезпеку для життя та здоров’я дітей внаслідок можливого травмування на технічно не справних інженерних конструкціях.

Рішенням суду селищну раду зобов’язано вжити заходів до розроблення планів інвентаризації та паспортизації об’єктів благоустрою.

Наразі вживаються заходи до примусового виконання рішення суду та забезпечення належного утримання ігрових майданчиків.

За інформацією Первомайської місцевої прокуратури
кількість переглядів: 1162