Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
18.12.2020

У прокуратурі обговорили питання у сфері запобігання та протидії корупції поза межами кримінального судочинства (ФОТО)

                            

Сьогодні, 18 грудня, у Миколаївській обласній прокуратурі проведено навчально-методичний семінар на тему: «Діяльність органів прокуратури у сфері запобігання та протидії корупції поза межами кримінального судочинства» за участі заступників керівників місцевих прокуратур та прокурорів, які відповідно до розподілу обов’язків беруть участь в розгляді адміністративних справ, пов’язаних з корупцією.

Семінар організовано та проведено відділом забезпечення діяльності у сфері запобігання та протидії корупції обласної прокуратури.

Участь у заході також взяли заступник голови Миколаївського апеляційного суду І. Лівінський, представники  Управління стратегічних розслідувань в Миколаївській області та Миколаївського управління Департаменту внутрішньої безпеки Національної поліції України.

Відкриваючи навчальний захід заступник керівника Миколаївської обласної прокуратури Денис Ільченко наголосив  на основних засадах прокурорської діяльності у сфері запобігання та протидії корупції поза межами кримінального судочинства та звернув увагу на те, що якісна участь прокурорів в суді є однією з ключових складових дотримання законності під час судового процесу, у тому числі запорукою доведення винуватості осіб, які притягаються до відповідальності.

Так,  упродовж цього року прокурорами забезпечено участь у розгляді судами 345 протоколів про адміністративні правопорушення, пов’язані з корупцією. За результатами розгляду протоколів адміністративне стягнення у вигляді штрафу накладено на 225 осіб. Для порівняння, у минулому році штрафи накладено на 76 осіб.

У ході семінару обговорено проблемні питання практичної діяльності у цій сфері, пов’язані у першу чергу з відсутністю чітко визначених вимог законодавства, а також сталої судової практики з розгляду зазначеної категорії справ, наявною великою кількістю оціночних понять. Зосереджено увагу учасників семінару на незмінності позиції стосовно обов’язкового притягнення осіб, винних у вчиненні правопорушень, пов’язаних з корупцією, до передбаченої законом відповідальності та вжиття заходів до усунення негативних наслідків, спричинених такими діями.

Семінар пройшов у формі діалогу та дискусії між учасниками заходу, також він дав змогу обмінятися досвідом щодо організації прокурорської діяльності у з питань додержання антикорупційного законодавства.

Прес-служба прокуратури Миколаївської області

кількість переглядів: 1499