Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
23.12.2020

Одного з обвинувачених у вбивстві екс-начальника Миколаївської митниці засуджено до 12 років позбавлення волі

                       

Заводським районним судом м. Миколаєва підтримано позицію Миколаївської обласної прокуратури та засуджено до 12 років позбавлення волі 35-річного жителя м. Миколаєва, який обвинувачувався у вбивстві екс-начальника Миколаївської митниці Артура Полякова.

У суді прокурором доведено, що у квітні 2018 року спільно з головним підозрюваним у справі - 39-річним раніше судимим жителем м. Миколаєва, за попередньою змовою позбавили життя Артура Полякова, заволоділи його автомобілем та грошима. Тіло потерпілого закопали в лісосмузі.

Злочин стався в зв'язку з небажанням одного із зловмисників віддавати борг в розмірі 50 тисяч євро.

Обвинувачений приймав участь у готуванні до вбивства А. Полякова, допомагав іншому фігуранту у справі тримати та зв’язувати потерпілого, а після вчинення вбивства допомагав позбутися тіла.

Сукупність доказів, наданих стороною обвинувачення, повністю підтверджує його вину в умисному вбивстві, що всі його дії, починаючи від підготовки до приховування тіла, інших доказів, були спрямовані саме на позбавлення людини життя.

Він визнаний винним у скоєнні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 5 ст. 27, п. 12  ч. 2 ст. 115 КК України- пособництво у вчиненні умисного вбивства за попередньою змовою групою осіб.

Стосовно іншого фігуранта судовий розгляд справи триває.

Прес-служба Миколаївської обласної прокуратури

кількість переглядів: 1177