Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
24.12.2020

У прокуратурі проведено нараду з проблемних питань ухвалення виправдувальних вироків (ФОТО)

                      

Під головуванням керівника Миколаївської обласної прокуратури Дениса Фальченка, за участі керівників слідчого управління Нацполіції в області, структурних підрозділів апарату та місцевих прокуратур відбулася нарада, на якій обговорено основні причини ухвалення реабілітуючих вироків.

Зокрема, під час заходу розглянуто стан підтримання прокурорами публічного обвинувачення в суді, оскарження судових рішень в апеляційному та касаційному порядках, а також  проблемні питання досудового розслідування кримінальних проваджень, у яких константовано порушення конституційних прав громадян з ухваленням виправдувальних вироків.

Керівник обласної прокуратури  наголосив на необхідності здійснення ефективного досудового розслідування та професійності прокурорів при підтриманні публічного обвинувачення. Зазначимо, що відповідно до Конституції України  підтримання публічного обвинувачення у суді – основна функція органів прокуратури, яка є правовою гарантією забезпечення прав людини та громадянина.

Заступник керівника обласної прокуратури Денис Ільченко у своєму виступі проаналізував основні причини ухвалення реабілітуючих вироків та шляхи їх вирішення.

Підводячи підсумки наради, Денис Фальченко зазначив, що у разі допущення порушень під час досудового розслідування кримінальних проваджень та підтримання публічного обвинувачення винні особи будуть притягнуті до відповідальності.  

Прес-служба Миколаївської обласної прокуратури

кількість переглядів: 1798