Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
16.01.2021

Прокуратура вимагає повернути державі земельні ділянки державного лісового фонду площею 36,5 га

                       

Господарським судом Миколаївської області відкрито провадження за позовами керівника Миколаївсьої обласної прокуратури в інтересах держави в особі Кабінету Міністрів України, Державного підприємства «Веселинівське лісове господарство» до Доманівської райдержадміністрації, Головного управління Держгеокадастру в області, Широколанівської та Прибузької сільських рад про визнання незаконними і скасування рішень, припинення права комунальної власності, скасування державної реєстрації земельних ділянок.

Установлено, що Головним управлінням Держгеокадастру в області у 2018-2019 роках передано у комунальну власність територіальних громад     4 земельні ділянки на території Веселинівського і Доманівського районів як землі сільськогосподарського призначення.

Водночас, у межі цих ділянок частково входять землі державного лісового фонду площею 36,5 га, які перебувають у постійному користуванні державного підприємства «Веселинівське лісове господарство», розпоряджатися якими органи Держгеокадастру не уповноважені.

Крім цього, відповідно до ст. 117 ЗК України до земель державної власності, які не можуть передаватися у комунальну власність, належать земельні ділянки, які перебувають у постійному користуванні державних підприємств.

Таким чином, фактично на підставі наказів Головного управління Держгеокадастру в області із державної власності вибули земельні ділянки державного лісового фонду.

З цих підстав, прокуратура у суді вимагає скасувати незаконні рішення, припинити право комунальної власності та скасувати державну реєстрацію земельних ділянок у Державному земельному кадастрі.

Прес-служба Миколаївської обласної прокуратури

кількість переглядів: 1333