Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
02.02.2021

Завершено розслідування стосовно злочинної групи, яка виготовляла та збувала порнографічну продукцію (ФОТО)

                         

За процесуального керівництва Миколаївської обласної прокуратури, оперативного супроводження Управління стратегічних розслідувань в Миколаївській області ДСР Нацполіції України, слідчими слідчого управління ГУ Нацполіції в Миколаївській області завершено досудове розслідування у кримінальному провадженні щодо організованої групи, яка вчинила ряд тяжких кримінальних правопорушень, пов’язаних із виготовленням та збутом відеопродукції порнографічного характеру (ч. 3 ст. 28, ч. 3 ст. 301 КК України).

За даними слідства, злочинна група, до складу якої входить дев’ять осіб  - організатор, 2 адміністратора та 6 «моделей», віком від 20 до 39 років, виготовляли та розповсюджували порнографічну продукцію у режимі реального часу через веб-сайт, в онлайн-порностудії, спеціально облаштованій комп’ютерною технікою, інтегрованими веб-камерами, мережею Інтернет та меблями.

Оплату за товар приймали шляхом зарахування грошових коштів Інтернет-користувачами на створені на веб-сайті власні рахунки, з яких гроші переводили на банківські рахунки адміністратора онлайн-порностудії.

18 грудня 2020 року правоохоронцями незаконну діяльність зловмисників було припинено.  

29 січня 2021 року обвинувальний акт стосовно членів організованої групи скеровано до Ленінського районного суду м. Миколаєва для розгляду по суті.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 3 до 7 років.

Прес-служба Миколаївської обласної прокуратури

кількість переглядів: 1371