Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
05.02.2021

У прокуратурі обговорено стан роботи з розгляду звернень і запитів громадян (ФОТО)

                           

У четвер, 4 лютого 2021 року, керівником Миколаївської обласної прокуратури Денисом Фальченком проведено оперативну нараду, на якій обговорено стан організації роботи з розгляду звернень і запитів в органах обласної прокуратури у минулому році та визначено заходи щодо підвищення її ефективності.

У нараді взяли участь заступники керівника обласної прокуратури, керівники структурних підрозділів обласної прокуратури та місцевих прокуратур.

Денис Фальченко  наголосив, що забезпечення права громадян на звернення є важливим аспектом діяльності органів прокуратури, зазначив, що у ужиті організаційні та практичні заходи сприяли покращенню стану роботи на вказаному напрямі.

Відмічено, що упродовж 2020 року до органів Миколаївської обласної прокуратури надійшло 15743 звернень громадян, (з них 2482 дублетних). Прийнято до провадження та вирішено по суті 2523 звернення, у тому числі   69 - від народних депутатів України.

Заступник керівника обласної прокуратури Денис Ільченко та керівник галузевого структурного підрозділу обласної прокуратури Тетяна Опанасенко проінформували присутніх про стан роботи органів прокуратури з особистого прийому, розгляду звернень та забезпечення доступу до публічної інформації та запропонували вжиття ряду заходів щодо підвищення її ефективності.

Так, питому вагу з числа вирішених звернень – 61%, становили звернення з питань досудового  розслідування. Збільшилося майже у 2 рази кількість надходжень звернень, вирішення яких не належать до їх компетенції. За належністю до органів державної влади, місцевого самоврядування та державного контролю скеровано 5326 звернень, що на 2568 звернень більше, ніж у 2019 році.

Варто зазначити, що можливістю подати звернення за допомогою  телефонного зв’язку скористалися 114 громадян, з них 67 – звернулись до місцевих прокуратур. На електронну пошту обласної прокуратури надійшло 3113 звернень, що у майже 5 разів більш ніж у 2019 році, до місцевих прокуратур – 302 звернення.

До оголошення карантинних заходів, спрямованих на запобігання виникненню і поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19), якими особистий прийом громадян був обмежений відповідно до організаційно-розпорядчих документів Офісу Генерального прокурора та Миколаївської обласної прокуратури,  особисто прийнято  318 громадян, з них 34 - керівниками прокуратур різних рівнів (у тому числі – 3 в’язня).  

Підводячи підсумки наради, Денис Фальченко наголосив на недопущенні порушень установленого порядку і строків розгляду звернень, належного виконання законодавства з питань доступу до публічної інформації,  своєчасному, повному і об’єктивному вирішенні звернень і запитів, принциповому реагуванні на порушення встановленого порядку та строків розгляду, безпідставному відхиленні обґрунтованих звернень, наданні заявникам формальних відписок.

Крім того, з метою вдосконалення роботи зі зверненнями громадян у поточному році заплановано активізувати роботу по висвітленню в засобах масової інформації діяльності органів прокуратури області щодо вирішення звернень громадян, роз’яснення чинного законодавства з питань, які найчастіше вони піднімають у своїх зверненнях.

Прес-служба Миколаївської обласної прокуратури

кількість переглядів: 1522