Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
08.02.2021

Прокуратура через суд домоглася припинення незаконного використання земель Миколаївського міжнародного аеропорту

             

Органами обласної прокуратури вжито заходів до усунення порушень вимог законодавства у сфері використання земель, що мають особливе значення.

Так, установлено, що на підставі незаконного рішення виконавчого комітету Баловненської сільської ради, за відсутності дозвільних документів на будівництво та речового права на земельну ділянку, товариством з обмеженою відповідальністю «Агрохімконтракт» оформлено право власності на об’єкт нерухомості (ангар) площею 5 220 кв.м., розташований на території Миколаївського міжнародного аеропорту, який є стратегічним об’єктом загальнодержавного значення.

Реагуючи на зазначені порушення, Вознесенською місцевою прокуратурою до Господарського суду Миколаївської області у 2020 році подано позовну заяву в інтересах держави в особі Миколаївської облдержадміністрації про визнання незаконним та скасування рішення виконавчого комітету Баловненської сільської ради, визнання недійсним свідоцтва про право власності на майно та усунення перешкод у користуванні земельною ділянкою шляхом демонтажу комплексу будівель та споруд.

Завдяки наполегливій позиції прокуратури  03.02.2021  суд погодився з доводами прокурора щодо незаконності розміщення об’єкту нерухомості на земельній ділянці транспорту державної власності та набуття права приватної власності на нього. Позов прокурора задоволено в повному обсязі.

Вказане забезпечить дотримання правового механізму та режиму використання земельної ділянки державної власності.

Прес-служба Миколаївської обласної прокуратури

кількість переглядів: 1563