Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
08.02.2021

За апеляцією прокуратури винуватця смертельної ДТП засуджено до реальної міри покарання

                     

Ухвалою Миколаївського апеляційного суду від 26.01.2021 за апеляційною скаргою Миколаївської обласної прокуратури скасовано вирок Ленінського районного суду м. Миколаєва від 15.06.2020, яким  водія автомобіля «Богдан 2110» за смертельний наїзд на пішохода визнано винним та звільнено від відбування покарання. 

За даними слідства, 19 березня 2019 року водій автомобіля «Богдан 2110», рухаючись  по проїзній  частини вул. Космонавтів зі сторони вул. Троїцької в напрямку вул. Вінграновського в м. Миколаєві при наближенні до перехрестя з вул. Електронною,  будучи засліпленим світлом фар зустрічного транспорту всупереч вимогам п.19.3. Правил дорожнього руху не зменшив швидкість та не зупинився до усунення обставин, які погіршують видимість, в результаті чого допустив наїзд на чоловіка, який переходив проїзну частину по нерегульованому пішохідному переході.  Від отриманих травм пішохід помер у лікарні 22 березня 2019 року.

Суд першої інстанції визнав водія винним у вчиненні кримінального правопорушення за ч.2 ст. 286 КК та призначив покарання у виді 3 позбавлення волі з позбавленням права керувати транспортними засобами на 1 рік. Разом з тим, від відбування основного покарання засудженого звільнено із встановленням іспитового строку тривалістю 1 рік.

Прокурор,  подаючи апеляційну скаргу, наполягав на тому, що зазначені судом першої інстанції пом’якшуючи обставини та інші дані, що позитивно характеризують обвинуваченого, не зменшують суспільної небезпеки вчиненого ним злочину та не можуть зменшити тяжкі наслідки скоєного, а відтак висновки суду першої інстанції про можливість виправлення обвинуваченого без відбування покарання не відповідають тяжкості скоєного ним кримінального правопорушення.

Апеляційний суд, задовільнивши скаргу прокурора, скасував вирок районного суду в частині застосування умовного покарання, та виніс вирок, згідно з яким призначив покарання – 3 роки позбавлення волі з позбавленням права керування транспортним засобом на 1 рік.

Прес-служба Миколаївської обласної прокуратури

 

 

кількість переглядів: 1169