Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
10.02.2021

Прокуратура домоглась реального покарання для водія BMW Х5, який на смерть збив людину (ФОТО)

                           

Колегія Херсонського апеляційного суду підтримала позицію Миколаївської обласної прокуратури, ухваливши рішення, яким жителя м. Новий Буг засуджено до реальної міри покарання за порушення правил дорожнього руху, що спричинило смерть потерпілого (ч. 2 ст. 286 КК України).

У судовому засіданні доведено, що у грудні 2017 року  біля 19.00 годин на перетині вулиць Харчука і Гребенікова в м. Новий Буг водій автомобіля BMW X5, перебуваючи у стані алкогольного сп’яніння, проявив неуважність, не стежив за дорожньою обстановкою та  відповідно не реагував на її зміни, в межах населеного пункту рухався зі швидкістю 83 км/год., чим перевищив максимально допустиму швидкість руху у межах населеного пункту, скоїв наїзд на 59-річного місцевого жителя, який переходив дорогу по пішохідному переходу. Від отриманих травм пенсіонер помер на місці.

Вироком Новобузького районного суду зловмисника було визнано винним у вчиненні злочину та  призначено покарання у вигляді 4 років позбавлення волі з позбавленням права керування транспортними засобами строком на 3 роки, та на підставі ст. 75 КК України звільнено від відбування основного покарання з іспитовим строком на 3 роки.

Однак прокуратура не погодилася із таким покаранням і звернулася в апеляцію з вимогою більш суворого покарання.

Відтак, вироком апеляційного суду рішення суду першої інстанції скасовано та засуджено винного в ДТП до реального позбавлення волі строком на 3 роки з позбавленням права керування транспортними засобами на 3 роки.

Пресслужба Миколаївської обласної прокуратури

кількість переглядів: 1424