Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
10.02.2021

Обласною прокуратурою вжито заходи, направлені на забезпечення належного єдиного обліку корупціонерів

                         

Завдяки вжитим Миколаївською обласною прокуратурою заходів інформацію стосовно 10 правопорушників, притягнутих до адміністративної відповідальності за вчинення правопорушень, пов’язаних з корупцією, Національним агентством з питань запобігання корупції внесено до електронної бази даних «Єдиний державний реєстр осіб, які вчинили корупційні або пов’язані з корупцією правопорушення» (далі – Реєстр корупціонерів).

Так, у січні поточного року обласною прокуратурою як спеціально уповноваженим суб'єктом у сфері протидії корупції вивчено питання щодо наявності у Реєстрі корупціонерів інформації про осіб, які притягнуті упродовж 2020 року до адміністративної відповідальності за правопорушення, пов’язані з корупцією.

Встановлено, що упродовж вказаного періоду судами Миколаївської області за матеріалами органів Національної поліції України прийнято рішення про накладення адміністративного стягнення у виді штрафу в 235 справах.

Під час вивчення виявлено факти, які призвели до неналежного забезпечення єдиного обліку осіб, які вчинили правопорушення, пов’язані з корупцією. Зокрема, встановлено, що мають місце випадки коли в Реєстрі корупціонерів не значилась інформація про десять таких осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, які притягнуті до  адміністративної відповідальності за правопорушення, пов’язані з корупцією.

У зв’язку з цим обласною прокуратурою вжито ряд заходів, направлених на усунення вказаних порушень вимог законодавства, оскільки відсутність відповідної інформації у Реєстрі корупціонерів може призвести до прийняття на державну службу осіб, яким це заборонено законом, а також формування хибного уявлення у правопорушників про безкарність пов'язаного з корупцією діяння, ненастання негативних наслідків у зв'язку із притягненням особи до відповідальності.

Робота на даному напрямі триває.

Пресслужба Миколаївської обласної прокуратури

кількість переглядів: 1335