Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
24.02.2021

Апеляційний суд підтвердив законність вимог прокурора про повернення земельної ділянки

                       

Діючим у 2016 році законодавством передбачено можливість отримання громадянами у користування (оренду) сільгоспземельу позаконкурсному порядку лише для створення фермерського господарства, проте не для розширення вже існуючого.

У той же час, органами прокуратури виявлено факт отримання громадянином, який вже використав відповідне пільгове право та створив фермерське господарство, земельних ділянок на території Веселинівського району області без проведення передбачених законом земельних торгів.

Вказане стало підставою для звернення Вознесенською місцевою прокуратурою до господарського суду області з позовною заявою. Проте, судом першої інстанції у задоволенні позову прокурора відмовлено.

Водночас, за результатами розгляду апеляційної скарги обласної прокуратури суд погодився з доводами прокурора, незаконне рішення суду першої інстанції скасував та задовольнив позов. Отже, завдяки принциповій позиції прокуратури забезпечено ухвалення судового рішення про повернення у розпорядження держави сільгоспземль площею майже 8 га вартістю більше 200 тис.грн.

Зазначене забезпечить можливість уповноваженому органу в подальшому розпорядитись земельною ділянкою відповідно до вимог законодавства.

Пресслужба Миколаївської обласної прокуратури

кількість переглядів: 1255