Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
26.02.2021

У прокуратурі проведено підсумкову нараду та визначено пріоритети в роботі (ФОТО)

                             

26 лютого  2021 року, у прокуратурі області проведено підсумкову нараду, щодо результатів діяльності органів прокуратури Миколаївщини за 2020 рік на основних напрямах діяльності та визначено заходи на наступний період.


У роботі заходу, що відбувся під головуванням  керівника обласної прокуратури Д.Фальченка, взяли участь заступник керівника обласної прокуратури,  керівники структурних підрозділів обласної прокуратури, керівники місцевих прокуратур та їх заступники, відділів місцевих прокуратур.

Так, за підсумками минулого року  відмічається позитивна тенденція до стримування темпів зростання злочинності – обліковано  на 19% менше кримінальних правопорушень (14 319 проти 17 667).

Вищим від середнього показника по Україні є рівень розкриття кримінальних правопорушень, який становить 55,3% (проти 51,8%) за оголошенням особам про підозру та 52,7% (проти 48,9%) за остаточними результатами досудового розслідування.

За процесуального керівництва прокурорів органів обласної прокуратури слідчими Національної поліції області до суду передано понад 3,5 тис. обвинувальних актів.

Припинено діяльність 9 стійких злочинних угруповань у складі 36 осіб, якими вчинено  84 кримінальних правопорушення.

Торік судами області за участі прокурів розглянуто майже 3 тис. кримінальних проваджень, з них 2232 - із постановленням обвинувального вироку. За апеляційними скаргами прокурорів скасовано та змінено вироки стосовно 121 особи. Забезпечено належне касаційне реагування прокурорів на судові рішення у кримінальних провадженнях.

На захист інтересів держави пред’явлено позови на суму майже  815 млн. грн., що на 58% більше, ніж у 2019 році.

Водночас, попри проведену роботу, є ряд питань над якими необхідно працювати.  Підсумовуючи оперативну нараду, керівник прокуратури Денис Фальченко наголосив на необхідності активізації роботи з пріоритетних напрямів діяльності, зокрема, розслідування кримінальних правопорушень у бюджетній сфері, про корупційні правопорушення, у сфері адміністрування податків, зборів, а також щодо легалізації (відмивання) майна, одержаного злочинним шляхом, проти основ національної безпеки, у сфері земельних відносин, екології.

За результатами проведеної наради визначено низку заходів, спрямованих на підвищення ефективності та результативності у діяльності органів прокуратури Миколаївської області на наступний період.

Пресслужба Миколаївської обласної прокуратури

кількість переглядів: 1455