Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
09.03.2021

На Миколаївщині завдяки прокуратурі територіальній громаді повернуто водний об’єкт площею 23 га

                              

Постановою Верховного Суду підтверджено законність вимог Первомайської місцевої прокуратури про розірвання договору оренди земельної ділянки водного фонду площею 23 га – ставка на території Лукашівської сільської ради Первомайського району, через невиконання фізичною особою-підприємцем умов вказаного договору.

Прокуратурою встановлено, що орендар не виконував обов’язки щодо укладення договору оренди землі та сплати відповідної орендної плати, у зв’язку із чим до бюджету не надійшли кошти в розмірі понад 500 тис грн, що стало підставою для звернення прокуратури до суду з позовом про стягнення заборгованості та розірвання договору оренди водного об'єкту через невиконання його умов в частині зобов’язання орендаря укласти договір оренди землі під водним плесо.

Судами першої та апеляційної інстанцій у задоволенні позову прокурора було частково відмовлено. Не погоджуючись з зазначеними судовими рішеннями,  прокурор звернувся до Верховного Суду з касаційною скаргою, яка задоволена у повному обсязі.

Наразі місцевою прокуратурою вживатимуться заходи до реального виконання судового рішення та повернення територіальній громаді водного об’єкту  і  стягнення заборгованості.

За інформацією Первомайської місцевої прокуратури

кількість переглядів: 1518