Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
10.03.2021

Завдяки прокуратурі не допущено незаконну оренду земельної ділянки

                       

Постановою Миколаївського апеляційного суду задоволено апеляційну скаргу прокуратури на рішення місцевого суду, виявлене під час моніторингу Єдиного державного реєстру судових рішень.

Встановлено, що фізична особа орендувала земельну ділянку сільськогосподарського призначення площею понад 60 га вартістю  4 млн грн на підставі договору оренди, укладеного ще у 2010 році.

Не погодившись на умови Головного управління Держгеокадастру в області щодо збільшення орендної плати та строку оренди, фізична особа, після закінчення строку дії договору, звернулась до суду з позовом про визнання його поновленим на той самий строк і на тих же умовах. Місцевим судом позов фізичної особи задоволено у повному обсязі.

Разом з тим, суд апеляційної інстанції погодився з доводами прокурора щодо відсутності підстав для продовження договору оренди, оскільки сторони не досягли згоди з усіх його умов.

Таким чином, за втручання прокуратури, рішення суду першої інстанції скасовано та ухвалено нове рішення про відмову у задоволенні позову, чим попереджено незаконну оренду земельної ділянки.

Обласною прокуратурою і надалі вживатимуться заходи представницького характеру з метою недопущення незаконного використання землі.

Пресслужба Миколаївської обласної прокуратури

кількість переглядів: 1325