Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
22.03.2021

За рішенням суду самочинно збудований торгівельний комплекс підлягає знесенню

                        

Рішенням господарського суду Миколаївської області від 04.12.2017 задоволено позов Миколаївської місцевої прокуратури №1 та зобов’язано товариство з обмеженою відповідальністю «Оберегова» повернути Миколаївській міській раді сім земельних ділянок загальною площею 180 кв.м по пр. Героїв України ріг вул. Оберегової у місті Миколаєві у придатному для використанні стані шляхом звільнення їх від пересувних та тимчасових споруд.

Не дивлячись на наявність судового спору, ТОВ «Оберегова», у порушення умов договорів особистих строкових сервітутів та за відсутності дозвільних документів, незаконно, замість розміщення тимчасових споруд, побудовано капітальний об’єкт - торгівельний комплекс площею 336 кв. м та зареєстровано право власності на нього.

Спроби Миколаївської міської ради щодо знесення торговельного комплексу у судовому порядку виявились безрезультативними – у позові ради судами відмовлено.

З огляду на невжиття міською радою адекватних заходів до поновлення інтересів територіальної громади, Миколаївською місцевою прокуратурою №1 до господарського суду 21.08.2020 пред’явлено позов про скасування права власності та знесення самочинно збудованого об’єкту.

За результатами розгляду позову, суд погодився з доводами прокуратури та зобов’язав товариство знести самочинно збудований торговельний комплекс.

Пресслужба Миколаївської обласної прокуратури  

кількість переглядів: 1652