Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
25.03.2021

Обговорення проблемних питань щодо організації розгляду, вирішення та обліку звернень і запитів у новоутворених окружних прокуратурах (ФОТО)

                            

Сьогодні, 25 березня, у Миколаївській обласній прокуратурі під головуванням виконувача обов’язків керівника обласної прокуратури Дениса Ільченка, відбувся в онлайн-режимі, з дотриманням карантинних вимог, навчально-методичний семінар на тему: «Проблемні питання розгляду, вирішення та обліку звернень  і запитів у новоутворених окружних прокуратурах».

У семінарі взяли участь – керівники окружних прокуратур, їх заступники, прокурори окружних прокуратур та їх відділів, які обговорили проблемні питання   розгляду, вирішення та обліку звернень і запитів, які виникають у роботі новоутворених окружних прокуратур.

Відкриваючи захід, Денис Ільченко зазначив, що з 15 березня 2021 року розпочали свою роботу нові окружні прокуратури. «В умовах реформування нових окружних прокуратур, забезпечення права громадян на звернення є важливим аспектом діяльності органів прокуратури. Від якості роботи зі зверненнями прямо залежить формування громадської думки про прокуратуру. Посиленої уваги потребують питання дотримання порядку розгляду звернень і запитів у новоутворених окружних прокуратурах, здійснення контролю за результатами їх розгляду та обліку», - зауважив  Д.Ільченко.

Начальник відділу організації прийому громадян, розгляду  звернень і запитів обласної прокуратури Тетяна Опанасенко говорила про питання, які виникають в організація розгляду звернень і запитів та забезпечення доступу до публічної інформації в умовах реформування нових окружних прокуратур, здійснення контролю за результатами їх розгляду та обліку.

У ході семінару обговорено  проблемні питання щодо  організації обліку звернень громадян і юридичних осіб та запитів, а також контролю за дотриманням вимог облікової роботи та формування статистичних даних, вжиття додаткових заходів, спрямованих на усунення та попередження порушень облікової дисципліни при відображенні звітності в ІАС «ОСОП» та ЄРДР в новоутворених окружних прокуратурах.

Також, учасники семінару детально обговорили проблемні питання, які виникають при організації роботи в окружних прокуратурах з оприлюднення публічної інформації на Єдиному державному порталі відкритих даних та вебсайті Миколаївської обласної прокуратури.

Підводячи підсумки роботи семінару, Денис Ільченко звернув увагу прокурорів на неприпустимість проявів недбалості, зневажливого спілкування з громадянами, формалізму та бездушності при розгляді звернень та запитів, недотримання вимог облікової роботи та формування статистичних даних в окружних прокуратурах.

Пресслужба Миколаївської обласної прокуратури

кількість переглядів: 1278