Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
30.03.2021

За апеляцією прокуратури скасовано незаконний виправдувальний вирок

                           

29 березня 2021 року Херсонським апеляційним судом задоволено апеляційну скаргу прокурора та скасовано незаконний вирок Заводського районного суду м. Миколаєва від 04.06.2020, яким виправдано 33-річного жителя м. Миколаєва, що обвинувачується у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого   ч. 3 ст. 15 ч.1 ст.115 КК України (замах на умисне вбивство).

За даними слідства, у жовтні 2019 року, обвинувачений, перебуваючи у стані алкогольного сп’яніння у приміщенні магазину «Вино-Табак» у м. Миколаєві, на ґрунті раптово виниклих неприязних стосунків, під час конфлікту з раніше йому незнайомим чоловіком  дістав із кишені куртки ніж та наніс не менше п’яти  ударів потерпілому в область шиї та тулуба. Проте довести свій злочинний умисел, направлений на заподіяння смерті потерпілого, до кінця не зміг з причин, що не залежали від його волі, оскільки злочин було припинено сторонніми особами та потерпілому вчасно надано кваліфіковану медичну допомогу.

Розглянувши викладені в апеляційній скарзі доводи прокурора, дослідивши докази й надавши їм належну оцінку, суд апеляційної інстанції скасував виправдувальний вирок й ухвалив новий вирок, яким визнав обвинуваченого винним у вчиненні інкримінованого злочину та  призначив покарання у виді 7 років позбавлення волі.

Пресслужба прокуратури Миколаївської області

кількість переглядів: 1503