Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
12.04.2021

За порушення вимог фінансового контролю до адміністративної відповідальності притягнуто чергового суб’єкта декларування

                                 

Постановою Снігурівського районного суду колишнього начальника служби  у справах дітей Снігурівської РДА визнано винною у вчиненні адміністративного правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 172-6 КУпАП (несвоєчасне подання без поважних причин декларації особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування).

Прокурором у судовому засіданні доведено, що вказана особа, будучи суб’єктом декларування, відповідно до вимог Закону України «Про запобігання корупції», декларацію за 2018 рік особи, яка припинила діяльність, пов’язану з виконанням функцій держави або місцевого самоврядування, подала з порушенням строку, визначеного чинним законодавством.

Правопорушницю притягнуто до відповідальності  у вигляді штрафу у розмірі 850 грн.

Загалом, упродовж 3 місяців 2021 року прокурорами органів прокуратури області забезпечено участь у розгляді судами 173 протоколів про адміністративні правопорушення, пов’язані з корупцією. За результатами розгляду протоколів адміністративне стягнення у вигляді штрафу накладено на 132 осіб. 

Нагадуємо, що відповідно до ст. 45 Закону України «Про запобігання корупції» особи, які припинили діяльність, пов’язану з виконанням функцій держави або місцевого самоврядування, зобов’язані наступного року після припинення діяльності подавати в установленому частиною першою цієї статті порядку декларацію особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, за минулий рік.
    
За інформацією Баштанської окружної прокуратури    

кількість переглядів: 1333