Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
15.04.2021

Прокуратура вимагає повернути державі земельні ділянки лісогосподарського призначення

                    

Миколаївська обласна прокуратура звернулась до Жовтневого районного суду Миколаївської області з позовами про повернення у розпорядження держави земель державного лісового фонду загальною площею 0,8 га.  

Установлено, що Мішково-Погорілівською сільською радою у 2019-2020 роках передано у приватну власність 7 громадянам земельні ділянки для будівництва та обслуговування житлових будинків, господарських будівель і споруд.

Водночас, вказані ділянки входять в межі земель державного лісового фонду та перебувають у постійному користуванні ДП «Миколаївське лісове господарство».

Крім цього, ці земельні ділянки розташовані в межах лісового заказника місцевого значення «Мішково-Погорілове», створеного на площі 180 га з метою збереження і відтворення багаторічних сосен, кущових дерево-чагарникових насаджень, чебрецю та безсмертника, які є цінними лікарськими видами рослин.

Відповідно до ст. 178 ЦК України, ст.ст. 56, 84 ЗК України, землі лісового та природно-заповідного фонду не можуть перебувати у приватній власності громадян.

З цих підстав, прокуратура у суді вимагає скасування незаконних рішень та повернення земель державі.

Пресслужба Миколаївської обласної прокуратури

кількість переглядів: 1609