Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
16.04.2021

У Миколаєві правоохоронці затримали організовану групу, яка займалася збутом наркотичних засобів та намагалася підкупити посадовця поліції (ФОТО, ВІДЕО)

                         

За процесуального керівництва Миколаївської обласної прокуратури припинено злочинну діяльність групи осіб, пов’язану з розповсюдженням (збутом) наркотичних засобів шляхом закладок на території м.Миколаєва. Аби діяти безперешкодно, організатори пообіцяли начальнику підрозділу поліції щомісячну неправомірну вигоду (ч.3 ст.307, ч.4 ст.369 КК України).  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Слідством встановлено, що  затримані - п’ятеро місцевих мешканців – троє  жінок та двоє чоловіків, віком від 29 до 49 років, є фігурантами у інших аналогічних кримінальних провадженнях, та у зв’язку із їх звільненням судом з-під варти під заставу продовжили займатися злочинною діяльністю.

Зловмисники робили «закладки» у м. Миколаєві та після сплати грошових коштів на банківські картки наркозалежними особами, передавали їм адресу, де схована наркотична речовина.

 

 

 

 

 

 

 

 

 
 

 

 

Щоб уникнути проблем з правоохоронними органами, організатори наркобізнесу звернулися до начальника Управління протидії наркозлочинності у Миколаївській області,  запропонували  та надали йому неправомірну вигоду  у розмірі 15 000 гривень за невжиття заходів щодо притягнення даних осіб до відповідальності.  Про намір зловмисників посадовець поліції заздалегідь повідомив керівництву та працівникам внутрішньої безпеки НПУ.  

15 квітня 2021 року після надання неправомірної вигоди організатори затримані. Проведено 12 санкціонованих обшуків за місцем мешкання фігурантів, під час яких вилучено 25 підготовлених до збуту згортків  з наркотичною речовиною, грошові кошти у сумі понад 60 тис грн, мобільні телефони,  банківські картки. Крім того, правоохоронцями за отриманою оперативною інформацією ліквідовано (вилучено) 12 «закладок», які учасники злочинної групи встигли розкласти по місту Миколаєву.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Заходи з викриття проводились спільно з управлінням внутрішньої безпеки Нацполіції в Миколаївській області, слідчим управлінням Нацполіції в області, ротою поліції особливого призначення, бійцями «КОРД» та кінологічною службою.

П’ять осіб  затримано у порядку ст. 208 КПК України. Їм повідомлено про підозру та вирішується питання щодо обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою без права внесення застави.

Розслідування триває.

 

 

 

 

Пресслужба Миколаївської обласної прокуратури

 

кількість переглядів: 1466