Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
16.04.2021

У прокуратурі відбувся семінар у сфері захисту інтересів дітей та протидії насильству (ФОТО)

                          

У четвер, 15 квітня, під головуванням заступника керівника Миколаївської обласної прокуратури відбувся навчально-методичний семінар на тему «Актуальні питання реалізації повноважень прокурора щодо виконання покладених функцій у сфері захисту інтересів дітей та протидії насильству. Особливості процесуального керівництва у кримінальних провадженнях, у яких неповнолітні є потерпілими».

Участь у ньому взяли представник Уповноваженого Президента України з прав дитини, радник голови Миколаївської обласної ради Павло Шульга, психолог - фахівець Вітовського районного відділу філії державної установи «Центр пробації» в Миколаївській області Аліна  Даниленко, співробітники відділу протидії кіберзлочинам в Миколаївській області Департаменту кіберполіції НП України. заступники керівників окружних прокуратур, які відповідають за організацію роботи у сфері захисту інтересів дітей та протидії насильству, ювенальні прокурори окружних прокуратур.

Відкриваючи захід, заступник керівника обласної прокуратури Д. Ільченко наголосив на  підвищенні якості досудового розслідування та ефективності процесуального керівництва у кримінальних провадженнях за участі неповнолітніх та у сфері охорони дитинства. Адже за кожним провадженням – доля дитини.

Про реформування системи інституційного догляду та виховання дітей та дотримання прав дітей в умовах децентралізації, адміністративно-територіальної реформи виступив представник Уповноваженого Президента України з прав дитини Павло Шульга. 

Психолог Аліна Даниленко розповіла про особливості комунікації з дитиною, яка постраждала від насильства, акцентувавши увагу на психологічних аспектах допиту дитини.

У своєму виступі начальник  відділу захисту інтересів дітей та протидії насильству  обласної прокуратури Ольга Колос  детально зупинилась  на організації діяльності окружних прокуратур у сфері захисту інтересів дітей та протидії насильству, забезпечення ефективності досудового розслідування у кримінальних провадженнях про кримінальні правопорушення, вчинені щодо дітей та у сфері охорони дитинства.

Кіберполіцейські розповіли про особливості виконання повноважень у сфері протидії кіберзлочинності у кримінальних провадженнях проти статевої свободи та недоторканості дітей, розповсюдження дитячої порнографії, пов’язаних із доведенням неповнолітніх до самогубства тощо.

Також на семінарі доповідачі акцентували увагу на особливостях процесуального керівництва та підтримання публічного обвинувачення у кримінальних провадженнях за участю дітей, актуальних питаннях здійснення представництва інтересів держави у сфері охорони дитинства.  

Наприкінці заходу відбулось вирішення та обговорення практичних завдань, обмін думками.

Пресслужба Миколаївської обласної прокуратури

 

кількість переглядів: 1627