Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
05.05.2021

Суд взяв під варту організатора злочинної групи, члени якої привласнили майже мільйон гривень державних коштів

                             

Сьогодні, 5 травня, слідчий суддя Центрального району суду м. Миколаєва задовольнив клопотання слідчого, погоджене з процесуальним керівником Миколаївської обласної прокуратури, та обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з можливістю внесення застави у розмірі 1 млн гривень 40-річному жителю  м. Києва, який підозрюється в організації злочинної групи по  заволодінню коштами Миколаївської філії державного підприємства «Адміністрація морських портів України»  у розмірі майже 1 млн грн ( ч. 5 ст. 191 КК України).

Також, обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з можливістю внесення застави у розмірі 500 тис гривень однієї з осіб, яка була фіктивно працевлаштована до Миколаївської філії державного підприємства Адміністрація морських портів України».  

Як вже повідомлялось, підозрюваний, ретельно плануючи заволодіння коштами державного підприємства, забезпечив працевлаштування на керівні посади інших трьох учасників злочинної групи – жителів міст Миколаєва і Херсона, та, в залежності від здібностей і займаних посад, надавав їм вказівки щодо фіктивного працевлаштування приближених до власної родини осіб - жителів м. Києва та області, до порту.

«Працівники» були формально включені до штатної структури держпідприємства, на своїх робочих місцях не з’являлися і не виконували відповідні посадові обов’язки. На карткові рахунки зазначених осіб безпідставно перераховувалась заробітна плата.

За такою схемою зловмисникам вдалось заволодіти коштами підприємства у розмірі понад 1 млн грн.

Обрання запобіжних заходів іншим учасникам злочинної групи триває.

Пресслужба Миколаївської обласної прокуратури
 

кількість переглядів: 1257