Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
06.05.2021

Прокуратура домоглася повернення земельної ділянки у центрі Первомайська (ФОТО)

                  

Південно-Західний апеляційний господарський суд задовольнив позов Первомайської окружної прокуратури в інтересах держави до Первомайської міської ради та приватного підприємства про визнання незаконними та скасування рішень міської ради, визнання недійсним договору оренди землі та повернення земельної ділянки у придатному для використання стані шляхом знесення АЗС.

За інформацією заступника керівника окружної прокуратури Оксани Сілецької, встановлено, що на підставі рішень Первомайської міської ради  змінено цільове призначення земельної ділянки площею 0,3 га вартістю майже 1 млн грн, розташованої у центрі м. Первомайськ по  вул. Київська,  та надано її в оренду для будівництва та експлуатації автозаправного комплексу.

У 2018 році на зазначеній земельній ділянці побудовано автозаправний комплекс з пунктом сервісного обслуговування водіїв та пасажирів.

Разом з тим, такі рішення суперечили вимогам земельного та містобудівного законодавства, оскільки спірна земельна ділянка відповідно до містобудівної документації розміщена в  межах одноповерхової садибної забудови, де будівництво АЗК заборонено.

Постановою апеляційного суду від 21.04.2021 апеляцію прокуратури задоволено, скасовано рішення суду першої інстанції, скасовано рішення міської ради та визнано недійсним договір оренди земельної ділянки, зобов’язано приватне підприємство повернути територіальній громаді м. Первомайськ в особі Первомайської міської ради спірну земельну ділянку в придатному для використанні стані, шляхом знесення об'єкту нерухомості - АЗК з пунктом сервісного обслуговування водіїв та пасажирів.

Первомайською окружною прокуратурою вживатимуться заходи до забезпечення реального виконання рішення суду.

За інформацією Первомайської окружної прокуратури

кількість переглядів: 1249