Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
07.05.2021

Реконструкція скверу: судитимуть екс-чиновника Миколаївської міської ради та підрядника, через зловживання яких державі завдано збитків на суму понад 200 тис грн (ФОТО)

                            

Окружною прокуратурою м. Миколаєва затверджено та скеровано до суду обвинувальні акти стосовно колишнього начальника відділу з контролю за об’єктами комунального господарства при Департаменті житлово - комунального господарства Миколаївської міської ради за фактами службової недбалості та службового підроблення (ч. 1 ст. 367, ч.1 ст.366 КК України) та директора підрядної організації за фактом заволодіння бюджетними коштами (ч.2 ст.191 КК України).

Як повідомив керівник окружної прокуратури Євген Рябий, посадовець без проведення детального огляду об’єкту, контрольних замірів, не перевіривши достовірність внесених даних, підписав офіційні документи про вартість виконаних робіт з реконструкції скверу ім. М. Александрова, розташованого біля Національного університету кораблебудування ім. Адмірала Макарова в Заводському районі м. Миколаєва. Зокрема, до акту виконаних робіт включено витрати на придбання матеріалів, які фактично не використовувались, а роботи — не виконувались.

У свою чергу, підрядник, не виконавши усіх ремонтних робіт у повному обсязі, в актах про їх проведення завищив обсяги виконаних робіт, унаслідок чого  заволодів  бюджетними коштами на суму понад 200 тис грн.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

За інформацією Окружної прокуратури м. Миколаєва

кількість переглядів: 1392