Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
07.05.2021

Підробив заяву про безоплатну передачу землі – судитимуть екс-посадовця

                               

Миколаївською окружною прокуратурою затверджено та скеровано до суду обвинувальний акт стосовно  колишнього начальника відділу земельних ресурсів у Очаківському районі у вчиненні ним кримінальних правопорушень, передбачених ч.1 ст. 358 та ч. 1 ст. 364 КК України.

Як повідомив керівник окружної прокуратури Геннадій Герман, екс-посадовець,  усвідомлюючи, що земельна ділянка площею 5,5 га державної форми власності, яка перебувала у  постійному користуванні голови одного із фермерських господарств Очаківщини,  має бути після його смерті повернена до фонду земель запасу шляхом скасування державного акту на постійне користування, вчинив підроблення заяви про безоплатну передачу цієї ділянки на користь  третьої особи, яка ніколи не була ані родичем, ані членом родини голови підприємства та не приймала участі в господарській діяльності юридичної особи.

Також, підозрюваний, зловживаючи своїм службовим становищем,  надав та затвердив довідку про вихідну земельно-кадастрову інформацію і відомості про земельну ділянку, довідку про умови відведення земельної ділянки, ситуаційний план – схему розташування земельної ділянки, погодив та завірив гербовою печаткою план відведення земельної ділянки, а також узгодив проект голови Очаківської РДА.

Відтак, своїми умисними протиправними діями колишній начальник відділу сприяв незаконному заволодінню іншою особою зазначеною земельною ділянкою.

Разом з цим зауважимо, що відповідно до ч.1 ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

За інформацією Миколаївської окружної прокуратури

кількість переглядів: 1479