Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
07.05.2021

Керівник обласної прокуратури відвідав Казанківську виправну колонію (ФОТО)

                         

У четвер, 6 травня, керівник Миколаївської обласної прокуратури Володимир Говоруха, перший заступник керівника обласної прокуратури Денис Фальченко та начальник відділу нагляду за додержанням законів при виконанні судових рішень у кримінальних провадженнях, інших заходів примусового характеру у місцях несвободи, а також пробації Анатолій Жмура  відвідали державну установу «Казанківська виправна колонія №93», де перевірили умови тримання засуджених, а також звернули увагу на стан вжитих персоналом заходів щодо унеможливлення поширення гострої респіраторної хвороби COVID-19.

Очільник обласної прокуратури підкреслив важливість суворого дотримання вимог законів під час тримання осіб у вказаній установі, недопущення порушення їх конституційних прав, у тому числі на матеріально-побутове та медико-санітарне забезпечення, фактів катувань, інших жорстоких, нелюдських або таких, що принижують гідність, видів поводження і покарання.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Крім того, керівник прокуратури поспілкувався із засудженими до довічного позбавлення волі, які тримаються в окремому від інших засуджених ізольованому секторі з максимальним рівнем безпеки, щодо умов їх тримання.  

Володимир Говоруха здійснив особистий прийом засуджених, які задавали питання щодо порядку отримання паспорта громадянина України, відновлення документів, оформлення спадщини. На всі запитання були наданні ґрунтовні відповіді та роз’яснено законодавство.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Довідково: Державна установа «Казанківська виправна колонія №93» є установою середнього рівня безпеки для тримання чоловіків, які раніше вже відбували покарання у виді позбавлення волі. В даній установі відбувають покарання 476 осіб.  

На території колонії функціонує сектор максимального рівня безпеки для тримання чоловіків, засуджених до довічного позбавлення волі, а також медична частина №93 Філії державної установи «Центр охорони здоров’я Державної кримінально-виконавчої служби України» в Миколаївській та Одеській областях.

Засуджені, які відбувають покарання в колонії, у тому числі засуджені до довічного позбавлення волі, залучаються до праці на державному підприємстві «Підприємство державної кримінально-виконавчої служби України (№93)».

Пресслужба Миколаївської обласної прокуратури

кількість переглядів: 1406