Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
12.05.2021

8 та 7 років ув’язнення з конфіскацією майна – прокуратура домоглася реального покарання для двох нападників на суддю, яких два роки тому було виправдано

                         

Окружна прокуратура міста Миколаєва домоглася реального покарання для двох місцевих жителів – 52-річного раніше судимого чоловіка та його 30-річної спільниці, які вчинили розбійний напад на суддю у вересні 2016 року на проспекті Центральному у м. Миколаєві.

За даними слідства, зловмисники, за попередньою домовленістю між собою, напали на місцевого жителя, який виявився суддею Миколаївського апеляційного суду,  повалили його на землю, завдали кілька ударів руками та ногами по голові та тілу та заволоділи його сумкою з особистими речами.

Вироком Центрального районного суду м. Миколаєва від 13.03.2019 року обох обвинувачених було виправдано. Прокуратура з вказаним рішенням не погодилась та оскаржила його в суді апеляційної інстанції.

Миколаївським апеляційним судом кримінальне провадження з апеляційною скаргою прокурора на вирок суду першої інстанції було направлено до Верховного Суду для визначення підслідності, який 15.05.2019 року  постановив здійснювати розгляд кримінального провадження Херсонським апеляційним судом, який в свою чергу повернув кримінальне провадження разом із апеляційними скаргами до Миколаївського апеляційного суду.

У подальшому, розгляд кримінальної справи здійснювався у Жовтневому суді Миколаївської області, вироком якого від 6 травня 2021 року двох місцевих жителів визнано винними за ч. 2 ст. 187 КК України та призначено покарання для чоловіка у виді 8 років позбавлення волі з конфіскацією майна, для жінки – 7 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

За інформацією Окружної прокуратури м. Миколаєва   

кількість переглядів: 1281