Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
07.06.2021

Прокуратура спростовує недостовірну інформацію щодо начебто виправдання фігурантів так званої «маргаринової справи»

Інформація, оприлюднена в деяких ЗМІ щодо виправдування судом підприємства, яке є одним з фігурантів у так званій «маргариновій справі»,  є недостовірною та не відповідає дійсності.

Зазначаємо, що досудове розслідування у кримінальному провадженні за обвинуваченням посадових осіб компаній «Сонед», «Прод-Юг» та «Айскомпані»  за фактом  постачання у навчальні та дошкільні заклади міста Миколаєва у період 2018-2019 років неякісної та небезпечної молочної продукції завершено та 27 березня 2020 року обласною прокуратурою скеровано до Заводського районного суду м. Миколаєва для розгляду по суті.
Наразі судовий розгляд триває, здійснюється дослідження письмових доказів.

Нагадаємо, що з  травня 2018 року діяло стійке злочинне угруповання, яке  створив та очолив житель м. Одеса. До злочинної діяльності він залучив свою дружину та знайомих.

Вказані особи шляхом складання та видачі офіційних документів  від імені  товариств «Айскомпані», «Прод-Юг» та «Сонед» умисно ввели в обіг небезпечну та неякісну молочну продукцію на суму майже 3 млн грн, забезпечили її безперешкодне постачання до 120 навчальних закладів міста.  За 8 місяців їх злочинної діяльності понад 400 тис дітей харчувалося неякісною продукцією.

При цьому члени ОЗГ заволоділи грошовими коштами комунального виробничого підприємства на загальну суму понад 2,5 млн. та вчинили замах на заволодіння коштів на суму 400 тис грн.
У той же час, встановлено що, екс-керівник Комунального виробничого підприємства по організації харчування в навчальних закладах, неналежним чином виконуючи свої службові обов'язки внаслідок несумлінного ставлення до них, не здійснив контроль та не вжив заходів щодо проведення належного приймання продуктів харчування від постачальників, внаслідок чого більше 15 тон небезпечної та неякісної молочної продукції було поставлено до мережі навчальних закладів міста Миколаєва та використовувалась для харчування дітей.

Внаслідок чого, місцевому бюджету завдано збитків на суму більше 2,2 млн. грн.

Детальніше https://bit.ly/2T0ukj5

Пресслужба Миколаївської обласної прокуратури

 

кількість переглядів: 1006