Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
07.06.2021

У прокуратурі обговорили дотримання прав в’язнів на працю (ФОТО)

У п’ятницю, 4 червня 2021 року, під головуванням першого заступника керівника Миколаївської обласної прокуратури Дениса Фальченка за участю працівників окружних прокуратур відбулась нарада, на якій обговорено результати проведеної органами прокуратури перевірки додержання вимог Кримінально-виконавчого кодексу України, Законів України «Про оплату праці», «Про охорону праці» та іншого законодавства щодо дотримання прав в’язнів на працю.

Перевірки проведено за дорученням Офісу Генерального прокурора в п’яти установах виконання покарань області та в державній установі «Миколаївський слідчий ізолятор».

До вказаних перевірок прокурорами залучались працівники Управління Держпраці у Миколаївській області та Управління Південного офісу Держаудитслужби в Миколаївській області.

Як повідомив начальник галузевого відділу обласної прокуратури Анатолій Жмура, у ході цих перевірок прокурорами виявлено факти невиплати заробітної плати засудженим, порушення порядку обліку робочого часу та інші порушення вимог законодавства про оплату праці та охорону праці.

Так, Вознесенською окружною прокуратурою 3 червня поточного року розпочато кримінальне провадження за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 175 КК України, за фактом невиплати заробітної плати в сумі майже 17 тис грн засудженому, який відбуває покарання в установі виконання покарань. Досудове розслідування наразі триває.

Крім того, перевірки засвідчили, що засудженим не створені безпечні та нешкідливі умови роботи, в’язні не забезпечені засобами індивідуального захисту та спецодягом, непоодинокими є порушення порядку проведення інструктажів тощо.

Всього, за результатами проведеної органами обласної прокуратури перевірки розпочато 2 кримінальні провадження та внесено 7 документів реагування.

Стан дотримання прав в’язнів на працю в установах виконання покарань та попереднього ув’язнення перебуває під постійним контролем обласної прокуратури.

Пресслужба Миколаївської обласної прокуратури

кількість переглядів: 832