Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
10.06.2021

Керівник обласної прокуратури провів робочу зустріч з представниками Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини (ФОТО)

Сьогодні, 10 червня, керівник Миколаївської обласної прокуратури Володимир Говоруха провів робочу зустріч з представником Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини з дотримання права на інформацію та представництва в Конституційному Суді України Віктором Барвіцьким, представником Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини в південних областях Олександром Остапенком, регіональним представником Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини в Миколаївській області Юлією Хмельницькою та  регіональним координатором взаємодії з громадськістю Уповноваженого Верховної Ради з прав людини в Миколаївській області Вадимом Жепалом.

У зустрічі також взяли участь перший заступник керівника обласної прокуратури Денис Фальченко та керівники галузевих відділів Анатолій Жмура та Тетяна Опанасенко.

Вказаний захід проведено з метою реалізації Меморандуму про співпрацю між Уповноваженим Верховної Ради України з прав людини та Офісом Генерального прокурора.

Під час зустрічі обговорено питання подальшої співпраці між обласною прокуратурою та представниками Уповноваженого ВРУ з прав людини у сфері дотримання прав людини в місцях несвободи, проведення спільних заходів, спрямованих на підвищення рівня правової поінформованості громадян щодо захисту своїх прав.

Також обговорено проблемні питання у сфері дотримання прав в’язнів в місцях несвободи, зокрема, щодо забезпечення права на працю та охорону праці, права на листування, паспортизації вказаної категорії осіб тощо. Окрему увагу приділено питанню забезпечення дотримання прав громадян на доступ до публічної інформації.

Керівник обласної прокуратури подякував гостям за співпрацю та висловив сподівання на подальшу спільну роботу з метою забезпечення конституційних прав в’язнів у місцях несвободи.  
 
Пресслужба Миколаївської обласної прокуратури

 

кількість переглядів: 1387